Matkrig med brunsås

För att tillsätta en droppe i den glödgade kulturstriden om våra födoämnen: Jag vill mena att Björn af Kleen är en principiellt viktig fråga på spåren när han place-rar fingret mitt i den symboliska sufflén, som då genast sjunker ihop under trycket av sin egen uppsvällande indignation, vilket bekräftade både tesen och farhå-gan. På Facebook och Twitter kan tydligen numera vilken som helst fåkunnig höra dig rya. Rena rama storebrorsfasonerna.

Implikationerna tycks emellertid mer vittgående än att bara gälla brunsåsen. De gäller hela tallriken inklusive bordsskicket. Hålögd har jag själv suttit och suktat över kokboken; alltså ordboken.

Och du hamnar ofelbart där.

Konvenans och sedlighet. Moral.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.