Citatet

Sammanfattningsvis avskräcks en konspiratör av rädsla, avund och misstänksamhet, medan fursten försvaras av sin värdighet, lagarna samt de vänner och den makt som står bakom honom. Har fursten dessutom folkligt stöd, finns det ingen som är dumdristig nog att konspirera mot honom. Redan före kuppen är en konspiratör vanligtvis orolig för att det ska gå illa, men med folket emot sig måste han oroa sig även efter illgärningen, och för honom finns ingen räddning.

Machiavelli, Fursten (övers. Marco Morner)

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.