Citatet

Systembyggande har varit centralt i vår disciplin åtminstone sedan nittonhundratalets mitt. Varenda liten litterär text ska passas in i ett system, det må vara freudianskt eller lacanskt, postkolonialistiskt eller globalistiskt, eller fås att stämma överens med ett paradigm för, exempelvis, kognitiv vetenskap eller, nu senast, ekosystem. Men i längden kommer varje dikt eller roman eller självbiografi som inte bara är av övergående intresse att undkomma det system som på-tvingas den, och öppna sig för ännu ett system eller ännu en upp-sättning normer längre fram.

Marjorie Perloff, Konsten att läsa innantill (övers. Maria Ekman)

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.