Romantiserat vimmelreportage

I går visade jag god min och gick på förlagsfest, Natur & Kulturs vintermingel på Karlavägen 31, lokaliserat till en våning med vacker utsikt över KB, Humlegården och en tårtbit av Stockholm i nattbelysning. Annars är jag inte mycket för mingel, men gårdagskvällen var förstås ett undantag och vinet fritt. Petra König, Louise Lindfors och Katja Tydén, Martin Tistedt, Rada Brask och Andrea Lundgren agerade allihop slipade ambassadörer, spirituella konversatörer och var allmänt strålande uppenbarelser. Björn Linnell (senior advisor) var tyvärr förkyld och hade gått innan jag kom. I gengäld stod Eva Swartz Grimaldi (vars familj en gång donerade Villa Swartz, nuvarande Stadsbiblioteket, till Norrköpings stad) elegant uppflugen i en spiraltrappa och ropade efter oss som skulle halka vidare ut i natten: ”Ta det på förlagets konto!” och så hamnade vi på nån Söderkrog (vars namn jag inte la på minnet) och jag undrar om jag inte omfamnade Rada i den vevan. (Hon visade sig hålla Willy Kyrklund högt och hade mycket klokt att säga.) Sedan vaknar jag på ett budgethotell vid Vanadislunden och dricker i snabb följd två glas vatten + en treo och sms:ar och tackar för kvällen, traskande genom snöslasket mot T-Centralen och 10.40-tåget mot Norrköping med en sorts lycklig tomhetskänsla rumsterande inombords och därpå vidare till den avtalade intervjun med NT:s kulturchef Mats Granberg i lobbybaren på Grand Hotel vid Motala ström; jag nämner väl nånting pliktskyldigt om boken och blir avfotograferad i en knarrig fåtölj på extremt nära håll, så nära, faktiskt, att jag ska finna det befogat att fråga fotografen om han skämtar, men det gör han inte, säger han, och jag svarar att han får lova att retuschera mina röda ögon, och sen tar jag 14.27-bussen hem igen och kliver av vid Möllestad och hämtar barnen på dagis och kramar om dem lite för länge och lite för hårt, som om inget utöver det vanliga inträffat.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.