Gudarnas kvarnar mal långsamt

De bästa svenskspråkiga recensionerna återfinns numera i landsortspressen. Hur kan det komma sig? För mig är svaret uppenbart. Den profilerade kritikern projice-rade hellre sina egna fixa idéer på verket som skulle bedömas. Så avfärdas exem-pelvis en fragmentarisk form med ”svajigt fokus” och den sortens klichéer. Vad ve-derbörande borde göra är att underkasta sig en läsning och bli människa igen. Fundera över obekväma spörsmål såsom: Varför har jag dolda horn i sidan till en oläst bok? Sedan får man tycka vad man vill.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.