Citatet

imagesI de små hundarnas land är vi alla falsk-spelare. I de små hundarnas land gör vi allt på skoj. På skoj matar vi alla små hundar med smulor av våra känslor. På skoj säger vi oss älska varenda liten hund som vi möter. Därför kan ingen verkligen älska i de små hundarnas land. Därför finns det ingenting äkta i de små hundarnas land. Inte ens falskheten är äkta där. I de små hundarnas land spelar till och med falskspelarna sitt falska spel falskt. I de små hundarnas land behöver man ingen tro. Därför har man heller ingen. Har man någon har man den på skoj, ty i de små hun-darnas land sker allting på skoj.

Stig Dagerman, Bränt barn

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.