Mannen, folksjukdomen

Åt Peter Cornells könspolitiskt korrekta drapa i dagens Expressen kunde jag bara le sardoniskt, ondskefull och machomanlig som jag är. Så rakar jag ner smulorna från köksbordet, diskar grötkastrullen, byter kisslakan, kastar blöjpåsen och kör ungar-na till dagis; pussar dem hejdå på munnen och ler inställsamt mot deras tjuvrö-kande fröknar, som ler tillbaka lika stort. Vilka män avsåg Cornell? Jag har aldrig hängt i kulturkretsar. Mina fåtaliga vänner bor i Högdalen och Kättinge, Norrkö-ping och Färjestaden och Rinkabyholm.

Se en kvinnlighet bortom sexiga bimbos? Ömma slag över munnen? En folksjuk-dom..? Nja, låt oss då hellre översätta rollerna i en latinsk sentens till normala svenska medelklassförhållanden:

När mannen gråter har han i sinnet att bedraga.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.