Kravatter och jetonger

Medge att det samtidigt är vansinne: att bland sjutton andra (oftast färre) visser-ligen säkert utmärkta personer sitta där, iförd kravatt eller en fotsid klänning, med hela detta magnifika arv vilandes på magra axlar, på var sin ergonomiskt under-målig stol från sengustaviansk tid, fingrandes på en sorts spelmarker som man en gång beslutat kalla jetonger och således kallar jetonger; ansatt av en vagt när-varande oro, ständigt tillfinnandes, tätt kopplad till misstanken att själva Börshu-sets väggar slutligen skulle ha kommit att utveckla hörselorgan, sinnrikt infällda i stuckaturen, riktade inåt som utåt, för alltid.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Akademiskt. Bokmärk permalänken.