Omkring partiet på vilket jag röstade

Kort nyhetssvep från inrikesredaktionen:

Ny banbrytande barnbok lyckosamt utgiven och smart lanserad på den pursvenska bokmarknaden. Och så: Klart med ”nygammal” socialdemokratisk partiordförande (maskulinum el. utrum) efter debaclet kring den ofrivillige bidragsinhöstaren och kulturvännen Håkan Juholt, jovialisk skulptörson som frivilligt valde att avgå, utan påtryckningar från hederliga verkställande utskottet, där man tvärtom förtvivlade och sanningsenligt ska ha slitit sitt könsneutrala hår vid det tråkiga beskedet om vederbörandes illojalt inkastade gubbhandduk.

IF Metall-basen Stefan Löfvén anmodas nu ta över efter svikaren Håkan Juholt, som alltså gav upp utan kamp. Lite sorgligt, men icke desto mindre spännande; utma-nande. Och Vikboblogg vill härmed önska både hen och partiet lycka till i deras fortsatta moderna utjämningsarbete på alla tänkbara och otänkbara fronter. Ty intersektionaliteten till alla lycka bär…

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Den hegemoniska maskuliniteten, Satiriskt. Bokmärk permalänken.