Sune Björklöf (1935-2012)

Sorgesamt. Sune Björklöf, folkskollärare, författare, filosofie doktor, fp-politiker, industriekonom, SIDA-konsult, sjukhusdirektör med mera, gick alltså bort för ett par veckor sedan, fick jag just veta.

Hans senaste och sista bok Björnen i markerna och kulturen utkom 2010 och äger standardverkets alla kännetecken och djupa kvaliteter. Minns att den omskrevs i Sydsvenskan och Dalademokraten och uppmärksammades i P1:s Naturmorgon, annars har jag inte lyckats uppspåra så många nedtecknade rader vare sig om honom eller boken, men det är ju inte Sune Björklöfs fel. På svenska Wikipedia finns han heller inte med än, tydligen.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Bokrecensioner, Branschen, Litterärt. Bokmärk permalänken.