Snabbresumé + reklam

Även Sanna Töringe har läst min bok. Av henne beskrivs jag som ”lite gnällig och bitter” vilket ju stämmer. Därefter förringas mina kokkonster – men då måste jag invända. Åtminstone ungarna uppskattar min mat! De äter gärna mitt potatismos med bladpersilja, vitpeppar och en klick smör … för att inte tala om min fläskfria ärtsoppa, om de får var sin pannkaka efteråt.

Nåväl. Med själva läsupplevelsen tycks hon desto nöjdare:

”Jag läser nästan i ett sträck och har aldrig tråkigt, för detta är en vackert enkel och balanserad prosa.”

Plötsligt är den kanske slutsåld, så passa på att skaffa dig ett exemplar av boken här eller här. Omslaget ser för övrigt ut som följer, om man vecklar ut de breda så kallade danska flikarna i dess helhet:

Och så har jag varit på jurymöte i Linköping. Tidigt om tisdagsmorgonen passerade jag över Stångån för att som vanligt parkera på Brunnsgatan vid Engelska skolan, på promenadavstånd från Stadsbiblioteket. Mötet hölls i Götarummet där det på bordet stod en skål med godis och en skål med färsk frukt, framdukade för vår skull. Trivsamt och välordnat – frukt är godis och tvärtom. Sex stycken var vi, tre kvinnor och tre män av någorlunda skiftande kulör och härkomst; mötet tog halva dan och sen åt vi en sen lunch ihop ute på stan.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Reklam, Unga berättare, Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.