”Ge oss tillbaka bassängen!”

Söker man noga kan man visst finna läsvärda svenska kulturartiklar, som breddar diskussionen och fördjupar perspektiven och som inte i första hand driver teser eller positionerar sig i debatten. Här råkade jag på just en sådan, signerad David Isaksson, till vardags bosatt i Moskva.

Han har även skrivit krönikor om uteliggare och skateboardåkare i Gorkijparken och om Anna Politkovskaja m.m. (”Man behöver inte hålla med Masha Gessen, jag gör det inte, men hon är inte ensam om sin kritik. Vanligtvis går den ut på att Politkovskaja mer var någon som ville förändra än någon som rapporterade, samt att hon inte kollade fakta.”)

Ja, den tycker jag att ni ska läsa i stället för att skrota runt här på min småbittra och erkänt kulturkritiska webblogg.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Lästips. Bokmärk permalänken.