Skorstensbesiktning

Begav mig upp på hustaket (Deep into that darkness peering, long I stood there wondering, fearing…) i akt och mening att avlägnsa ett kajbo ur skorstenskronan. Det visade sig inte finnas kvar. Med ficklampan lyste jag ner i de fyra rökkanalerna, men inte ett spår. Innan våren ska jag lägga på ett galler också, som Ingemar har på lut i sina gömmor, så att inte kajorna hinner bygga bo igen och obstruera vårt trivsamma kakelugnseldande här inne.

Läskigt, men allt gick bra. Och nu sitter jag här och bloggar igen, uppenbarligen.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Veckans pausfågel, Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.