Bildkavalkad: Sommarbröllop x 3

Inte ofta jag får tillfälle att visa upp mig i finkostymen, men så fick jag veta att jag figurerar med min uttjatade nuna någonstans, på en bröllopsbild från i somras, flankerad av min sambo, svägerska och svåger. Och vem vore jag om jag undanhöll läsekretsen den? Bakom ryggen försöker jag medveten om den dokumentation som äger rum nödtorftigt dölja den opassande papperskasse vari bröllopsgåvan (fågel-holken) frambars. Vad jag har i fickan vet jag inte, kanske mobiltelefonen? Utom-ordentligt trevligt och nöjsamt var det i alla fall.

Gustaf Adolfsparken, Stockholm, augusti 2012

Men inte nog med detta. Två ytterligare bröllop hade vi äran att få gästa i somras. Ett i juni, ett i juli, ett i augusti. Den här ögonblicksbilden är extra lyckad, tycker jag, med dess askar-i-askar och sinnrika metanivåer. Och missa inte narrarna vid slottsbrunnen i bakgrunden..!

Kalmar slott, borggården, juli 2012

Sist men inte minst en bild från skärgårdsön Yxlan och bröllopsfesten där. Under hela vigselceremonin vräkte regnet ner över brudparet, som tycktes lika lyckliga ändå. Med ett knappt nödrop hann G och jag med sista vägfärjan från Furusund och fick springa i regnet ner mot fjärden där brudparet stod i blåsten på en klippa. Mona Sahlin förrättade vigseln men från min utsatta position såg jag egentligen bara läpparna röra sig och paraplyer, kavajsprund och skira klänningsfållar slitas och flaxa omkring i den byiga vinden. Nåväl. Här hade det nyss klarnat upp och vinden bedarrat och vi har just satt oss till bords. Jag ser en smula besvärad ut, förmodligen för att jag är varse att jag fotograferas från tvärsöver bordet samtidigt som jag försöker konversera mitt bordssällskap, närmare bestämt den ena brudens far: en underhållande och karismatisk man som jag aldrig träffat förut. Tur att jag hade fått Jesper vid min vänstra sida, som dock på denna bild en aning klentroget tycks mönstra sin lätt lomhörda bordskavaljer…

Yxlan-Blidö bygdegård, juni 2012

Sammanfattningsvis: Tre mycket fina sommarbröllop, som jag ska minnas. (Med viss reservation för det mellersta, öländska, vars småtimmar för min del kom att tona bort i ett slags rusigt töcken medan bröllopsdansens glada virvlar pågick runtomkring…) Länge leve kärleken!

Vackert brudpar: Johanna & Hans

Vackert brudpar: Mirja & Per

Vackert brudpar: Malin & Karin

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.