Ölandshelg

Tio minusgrader i morse. Tät dimma över Kalmarsund. På hemvägen stannade vi till på vägkrogen vid Tindered där vi kostade på oss en stipendiemiddag bestående av två hamburgertallrikar samt två fiskrätter: en gösfilé med kräftstjärtar och en torskrygg med skirat smör och kantarellstuvning. Väldigt gott. Fast mjölken hade surnat; det var klumpar i den och efter att ha druckit nästan hela glaset – törstig efter två dygns intensiv lek med sina killkusiner – piper B väluppfostrat från sin bordskant: Den smakar inte särskilt gott… Som gottgörelse fick de var sin äppel-MER av serveringsbiträdet och måste sen uppsöka toaletten och kissa en gång till innan vi for vidare genom det skymmande vinterlandskapet. Granskogsridåer. Ett påkört rådjur i vägkanten efter avfarten mot Norrköping. På morgonen hade jag som vanligt gått en promenad längs Eriksöre bygata, upp genom Karlevi. Då såg det ut såhär genom mitt grumliga telefonöga:

Eriksöre bygata, söndag morgon; andra advent.

Eriksöre bygata; andra advent.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.