Tredje advent

Från gårdagens julkonsert i Häradshammar. Kyrkokören samsjungen i sköna stäm-mor, flankerad av en grupp unga solister, och så prosten Torbjörn Sjöbergs mag-nifika O helga natt på slutet. Lasse, min svärfar, skymtar till vänster om kontra-basens hals. Och flickorna skötte sig exemplariskt, även om M (utspilld över mam-mas knä i andra bänkraden) fann det lite segt på slutet. De fick stoppa var sin tiokrona i kollekthåven och när vi kom hem dukade vi fram ost och smör och skånepepparkakor (”tubbiebröd”) och drack glögg. Altartavlan målad av Pehr Hör-berg, som var bördig från Småland.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.