Circulus vitiosus: de små kuggarnas natur

”Europén har ofta en tendens att resignera eller att famla efter ideal som han själv är övertygad om att han aldrig kan finna. Amerikanen söker inte efter idealen, han accepterar dem som någonting självklart, som en väsentlig del i ‘the American way of life’, ett tänjbart och missbrukat begrepp, men i sin bästa form helt enkelt ett slags praktisk kristendom, de elementära reglerna för mänsklig samvaro.”

Olof Palme om Norman Mailers The Naked and the Dead i en mycket läsvärd åter-publicerad understreckare i Svenska Dagbladet från 1949. Jag sökte ta för vana att inte vidhäfta en massa eget kvitter när texten redan talade mer än väl för sig själv, så det tänker jag inte göra nu heller. Dixi.

Solnedgång över Vallby 16:04

30 januari. Solnedgång över Vallby.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Dagens länk. Bokmärk permalänken.