Taggen och rosen

För sufismen är jag ganska svag. I övrigt efterlyser jag en världs-omspännande islamisk reformation. Främst för islams egen skull. En kultur som vänder ryggen åt allt vad utveckling och frihet heter kan inte överleva; inte i det långa loppet. Norden hade också varit barbariskt en gång, vad bevisar det? Inte mer än att så kan ske igen, av allt att döma.

Rumi förstod att skåda bortom slöjan; att taggen är en oundgänglig del av rosen. Och vad beträffar himlasfären är jag böjd att in-stämma med Rilke: ”Ha tålamod med allt som är olöst och försök att älska själva frågorna.”

Skärmavbild 2017-04-12 kl. 08.55.28

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.