Du skal ikke…

En kulturkonservativ läggning, om än aldrig så blygsam, kunde jämföras med yr-keskvinnans öde i en svunnen tid. För att inte ignoreras eller idiotförklaras måste du prestera bättre än de andra. Stolt hålla en högre lägstanivå, vilket bara skapar ännu större aversion och missämja… Ett pikant bryderi (särskilt utbrett i krisande blågula tigerekonomier) kring vilket en bortglömd dansk-norsk exilförfattare har formulerat en berömd lag på bokmål.

I dag har siffrorna i storkoncernen Svensk kultur justerats. Verksamhetsgrunden dock oförändrad. Summan av smusslet konstant; hävdandet av oförrätten legio. Konformt men troligen rätt komfortabelt?

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.