Journalistisk lathund inför bokutgivningen

Vem är Ola Klippvik?
En sorts praktisk pseudonym och skeptisk optimist?

Vad handlar din bok om?
Det får läsaren avgöra; den kan säkert uppfattas på olika sätt beroende på hur man vänder och vrider på utsagorna, vilka glasögon du bär, vad du vill finna och vem du är. För att alls kunna diskutera vissa frågor måste man då och då överge dem och tala om annat i stället. Det handlar varken om feghet eller ovilja. Fabeln har alltid verkat klargörande, men även den kan behöva förnyas ibland. Jag svävar inte runt i trosvissa föreställningar om att förändra saker; jag vill veta hur det faktiskt ligger till. Formen följer innehållet och kan därför uppfattas som splittrad. För den skull har jag bemödat mig om att inte hemfalla åt poetisk fragmentarism av den sort som gärna pretenderar på en djupare, fördold betydelse. Sånt kan ju vilken som helst ordbehandlare åstadkomma på nolltid.

Vilka är dina inspirationskällor?
Kaffe, naturen och begäret.

Vilka hoppas du ska läsa den här boken?
Så många oförvillade och öppna ögonpar som tänkas kan!

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.