Citatet

Med åren har jag lärt mig att folk har en konstifik uppfattning av det originella. De tror att det originella är något besynnerligt. Det besynnerliga med det originella är just det att det inte alls är besynnerligt. En originell människa är ju en sådan människa som är sig själv. Det är de icke-originella som är besynnerliga. Alla våra små funktionärer som gör allt för att komma bort från sig själva, det är de som är besynnerliga. De spelar ju ständigt en liten roll, följer ängsligt ett invecklat, konventionalistiskt recept. De arbetar med tusentals färdiga etiketter och komplicerar sin tillvaro till den grad att de kanske endast vid ett par tre tillfällen under ett långt liv verkligen får tag i sig själva, i dödsögonblicket till exempel.

John Karlzén, Så gör man inte

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.