Citatet

170px-dosto3Låt säga att en konstnär hade målat tavlan Ge. Genast skulle jag då ha druckit en skål för denne konstnär, eftersom jag ju älska-de allt ‘skönt och upphöjt’. En författare hade kanske skrivit verket Som vem som helst behagar och genast skulle jag ha tömt min bägare för ‘vem som helst’ i min översvallande kärlek till allt ‘skönt och upphöjt’. För detta skulle jag ha krävt akt-ning och respekt och jag skulle ha gjort livet surt för den som inte visade mig sådan aktning och respekt.

Dostojevskij, Anteckningar från källarhålet (övers. Ulla Roseen)

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.