Brev till samhället

Lustigkurren Eric Ericssons Brev till samhället har kommit i samlingsutgåva, tjock som en telefonkatalog, men desto välkomnare. Här är samhällsspegeln som man jämt hör efterfrågas, lite vilsekommet.

Hej,

Den 28 februari klockan 10.00 så kommer vi till er för att grilla. Vi tar hand om allt praktiskt, som tex annonsering i lokalpress samt affischer i närområde. Grillningen är kostnadsfri och finansieras av olika lokala grupper. Syftet med grillningen är att få in mer invandrare i näringslivet. Personerna som kommer till er är från SUDAN men talar svenska.

Tack på förhand för din insatts för samhället.

Hälsningar

Eric Ericsson
Invandrar Centrum
Mailbox 344
111 73 Stockholm
__________________________

Attention: Eric Ericsson

Ert brev angående grillning

Vi måste meddela att vi inte har möjlighet att delta i denna aktivitet.

Dels är tiden illa vald, det inkräktar på vår arbetstid, det är heller inte tillåtet att grilla på vår arbetsplats, och inte heller ställer vi överhuvudtaget upp på aktiviteter där vi inte själva har insyn och blivit tillfrågade i förväg.

Vi förutsätter att aktiviteten omgående avbokas.

Med vänlig hälsning
Greiff Industrimiljö AB
xxxxxxxxx

Bilaga: Kopia av Ert brev

Se där en tusen gånger driftigare ”samhällskritik” än vad självhögtidliga skrifter som OEI och Ordfront och Arena nånsin varit mäktiga. För att inte tala om stor-förlagens satsningar inom ramen för nya fräscha etiketter som Ung poesi eller så. Här ännu ett brev, med fulländad tonträff ner i minsta särskrivning, propsitionsfel och sällsamt skevande syftning:

Hej,

Mitt namn är Eric Ericson och jag är konstnärlig ledare av en militant kommunistisk organisation vid namn De Rödas Fingrar. Vi kämpar för ett nytt sovjetunionen som sträcker sig over hela världen utom Syd Amerika. Mitt jobb som konstnärlig ledare är att sprida vårat budskap genom bild. Jag har målat en rad oljemålningar med olika politiska motiv. Den 13 december så kommer jag förbi ert kontor för att ställa ut tavlorna. Alla tavlorna är till salu och dem kommer att kosta från 1000 kronor till 3600 kronor. Om man köper alla så får man en gratis. Under visningen så kommer Det Rödas Fingrar att bjuda på en sovjetisk dans. Om ni inte är på plats den 13 decmber så måste ni höra av er omgående så vi kan boka av allt.

Vi ses

Eric Ericson
Mailbox 344
111 73 Stockholm

________________________________

Kontaktperson
xxxxxxxxx

Angående visning 13 december

Vi är inte på plats den 13 december och har inte bokat någon visning. Vi vill heller inte ha någon visning.

Med vänlig hälsning

xxxxxxxx
Fastighetsförvaltningen
Ao-chef Förvaltningsbyggnader

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.