‘Växer vid snö’

Se blomman! Det är årets första snödroppe. Där bakom skymtar vår kombinerade gäst- och skrivarstu-ga. I fjol somras bröt vi upp det gamla brädgolvet, la nya betong-fogar kring husgrunden, grävde upp och forslade bort jordmas-sor och ett oräkneligt antal upp-torkade körsbärskärnor som glup-ska råttor samlat in och sugit mär-gen ur. Vi skrapade, reglade och isolerade, satte upp gipsskivor och spacklade, tapetserade och svor och hade oss. Observera (nederst) den snidade klossen i taket. I den roterade vävstolens stående varp.

Linné säger f.ö. om snödroppen i sin Blomsteralmanach den 12 april 1755 att den ska blomma samma dag som sädesärlan anländer och grodorna börjar kväka. Och det stämde ju ganska så bra det.

Timmerväggar och blottat bjälklag, sommaren 2011.

Trivsamt inredd skrivarstuga, vintern 2012.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.