Recensionslänkar

Det publicerades en handfull recensioner av min senaste bok, trots allt. Två i blog-gosfären och två i landsortspressen:

Peter Viktorsson, Borås Tidning: ”Redan det faktum att Klippvik är en intellektuell som rör sig utanför innerstadens kotterier och konsensus borgar för viss självständighet. Följaktligen är det befriande att följa hans på samma gång trägna och otvungna färd bort från det dagsaktuella i riktning mot det, djupast sett, alltid angelägna.

Inger Dahlman, Barometern:Som en tidskapsel kan man se Ola Klippviks Vikbodagbok II. Där har författaren inneslutit litet och stort, vånda och glädje som mött honom under tolv månader, från september 2010 till samma månad ett år senare. I litterära citat och kommentarer kommer också det tidlösa till uttryck.

Thomas Nydahl:Ola Klippvik har en sällsynt förmåga att skriva ner detta liv så att det framstår precis så som det är: föga upphetsande, alltid oroande, ofta vackert och storartat men ibland också en tragedi på det personliga planet. Jag är tacksam för att jag fick vistas med honom, ett helt år gick medan jag låg i sjuksängen.

Stefan Gurt:På ett ställe citerar han Vilhelm Ekelund som säger att viljan att ständigt ha rätt är ett tecken på dumhet. Just så skildrar Ola Klippvik sitt år, öppet, trevande, ärligt.

Här och här kan boken köpas.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Vikbodagbok. Bokmärk permalänken.