Var skulle man klicka?

Gick in på DN Kultur och blev lätt konfunderad. Jaha. Vad är detta? Inget nytt om Dasein-begreppet hos Heidegger och ingen vass kritik i stil med låt säga Klara Johanson eller Anthony Burgess. (”This is one of the troubles with Ulysses. The ending is different from the beginning. Technique changes halfway through. Joyce spent too long on the book.”)

Däremot rungande rasistanklagelser post festum, fetstilsmarkerad hänförelse inför skyhöga försäljningssiffror, skum reklam för börsmäklarutbildning och chansar-tad belåning (inklusive gratis pdf-guide) som över dubbel halvspalt flankeras av två zebror vid ett vattenhål i milt rembrandtskt gryningsljus; Morrissey tillämpan-de Godwins lag, charmigt kåseri kring landningen på Mars, krönika om krönikörens orubbade tro på fortsatta statliga påbud om massvaccinering, nya ”pappainsikter” hos popgruppen Hot Chips – och så en ensligt belägen liten notis om ”avslöjande ögonblick” inom operahistorien, som i sin tur länkar till en intressant artikel om hur de snabba demaskeringslekarna i Monteverdi-operan Odysseus hemkomst ska ha möjliggjorts tack vare den mer ”flödande” musikstil som föregick högbarockens formbundna, treklangsbaserade tonalsystem.

Okej. Det var bara det. Åter till källorna!

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.