Nationalnyckeln skrotas?

Detta är en skam, fast mest en sorg. Med grund i samma kort-synta kvartalstänkande som kommit att känneteckna snart sagt all kulturverksamhet häromkring. Böcker skulle ju skrivas också för efterkommande släkten?

Till höger kruskalkmossa. Illustration: Magda Korotynska.

Om man skär bårt märket, förr än det fått emottaga knapparnas frömjöl, blifver örten snöpt på qvinnans sida, och frukten misslyckas altid… som Linné skriver i en anteckning hösten 1748, sedermera publicerad i boken Carl von Linné: Om botani-kens grunder som gavs ut häromåret.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Sverige, Systema Naturae. Bokmärk permalänken.