Staden sänkt i ro

IMG_2477

Medveten om kaoset vill jag ändå påstå att det då och då i det rusande flödet utkristalliserade sig ett mönster. Som förklarat i ett kusligt sken stod nu det som inte längre lät sig vare sig förnekas eller bagatelliseras. Att där och då våga erkänna den insikten är nog avgörande. Det är nämligen om detta våra barn en dag kommer att undra. Hur förhöll sig folk? Hur yttrade sig författarna? Yttrade de sig alls? Vad valde man att fokusera på och varför? Från vilka håll gick flyktingströmmarna och varför?

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Islamismen. Bokmärk permalänken.