John Prine (1946-2020)

John Prine

I morse gick jag min vanliga skogsrunda och så satte jag mig i stugan för att arbeta; vårsolen sken och lärkorna sjöng högt i skyn, ändå ville det sig inte riktigt. John Prine avled i natt, på ett sjukhus i Nashville. Hans sånger har den där lystern man jämt ville åt. Få ord har drabbat mig som hans. Burna av enkla ackord, melankoliska och roliga och genialiska, förjagar de det inbillade mörkret för en stund. De vackert skamfilade änglavingarna är dolda, men du märker av dem hela tiden.

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.