Citatet

13 oktober 1933. Min stackars dagbok, jag är så arg på dig! Jag hatar dig! Nöjet i att anförtro mig har gjort mig lat som konstnär. Vilken lättköpt glädje, att skriva här – så enkelt. Och idag såg jag hur dagboken kvävde mina berättelser, hur jag berättar om saker och ting för dig så nonchalant, vårdslöst och okonstnärligt. Alla har hatat dig. Du har hindrat mig som konstnär, men samtidigt höll du mig vid liv som människa. Jag skapade dig därför att jag behövde en vän. Och genom att tala med denna vän har jag slösat bort mitt liv.

Anaïs Nin, ur Kärleksdagboken (övers. Britt Arenander)

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Citat. Bokmärk permalänken.