Citatet

Alice5»Jag förstår!« sa Drottningen som hade tittat närmare på rosorna under tiden. »Hugg huvena av dom!« Och så gick tåget vidare medan tre soldater stan-nade för att avrätta de tre olyckliga trädgårdsmästarna som sprang fram till Alice för att få skydd.

»Ni slipper bli halshuggna!« sa Alice och stack ner dem i en stor blomkruka i närheten. De tre soldaterna traskade omkring en stund och letade efter dem, och så marscherade de helt lugnt iväg efter de andra.

»Är huvena av?« skrek Drottningen.

»Huvena är borta, Ers Majestät!« skrek soldaterna tillbaka.

»Bra!« skrek Drottningen. »Kan du spela krocket?«

Soldaterna teg och såg på Alice eftersom det tydligen var hon som hade fått frågan.

»Ja!« skrek Alice.

»Kom hit då!« röt Drottningen och Alice sprang ifatt processionen, nyfiken på vad som skulle ske nu.

Lewis Carroll, ur Alice i Underlandet (övers. Christina Westman)

About Ola K

Ola Klippvik, författare, född 1974. Bibliografi: Sportsmän (Bonniers 2005); Vikbodagbok (Natur & Kultur 2009); Hotellet (NoK 2010); Vikbodagbok II (NoK 2012); Vikbodagbok III (NoK 2014). Kontakt: olaklippvik@gmail.com.
Det här inlägget postades i Citat. Bokmärk permalänken.